F1: Grosjean átadta a slusszkulcsot 2

Romain Grosjean jó tíz évvel ezelőtt került be a Renault utánpótlás-nevelő programjába, majd 2009 második felében Forma-1-es bemutatkozási lehetőséget is kapott a francia gyártó gyári csapatánál.
Az akkor lejtőre került Renault-nál 2010-re nem tartották meg, de az enstone-i gárda 2012-re visszahívta az addigra már GP2-es bajnoki címet franciát, aki a kicsit vad kezdés után erős, megbízható versenyzővé vált, gyűjtötte a dobogókat és az elmúlt két, nehezebb évben is kitartott. 
F1: Grosjean átadta a slusszkulcsot 3
Az utolsó közös fotó
Bár ha minden jól megy, a Lotusból 2016-ra újra a Renault gyári csapata lesz, de Grosjean már nem lesz ott, jövőre az újonnan belépő amerikai csapat, a Ferrari-partner Haas építésében segít. A vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíj tehát a búcsú volt számára, ami a 2 pontot érő 9. helynek köszönhetően jól sikerült.
“Érzelemgazdag kaland volt ez számomra, örülök, hogy pontokkal köszönhetek el az enstone-i srácoktól az utolsó versenyemen! Végig nagyon hajtanom kellett, egyáltalán nem volt sima ügy, sok mindenre kellett figyelni az autón. De a csapat taktikai döntése és a bokszkiállások fantasztikusak voltak!” – mondta.
F1: Grosjean átadta a slusszkulcsot 4
A motorszállító Mercedesnél is gondoltak a franciára
Grosjean a 11. helyen zárta a 2015-ös idényt, 51 pontot gyűjtött – Belgiumban a dobogóra is felállt -, hajszál híján kétszer annyit, mint csapattársa, Pastor Maldonado.  
“Nagyon sokat köszönhetek ennek a csapatnak, igazán mintha a családom lenne. Egyszer talán még visszatérhetek. Ez volt a pályafutásom eddigi legjobb éve!”
A 29 éves francia helyét a 2014-es GP2-bajnok, az idén számos szabadedzésen vezető Jolyon Palmer veszi át, akinek Grosjean jelképesen át is adta a stafétát, vagyis a “slusszkulcsot”.
“Szép verseny és minden jót! Köszönöm, hogy épségben visszahoztad a kocsit és köszi a kulcsokat!” – írta Palmer a Twitteren az alábbi fotóhoz.
F1: Grosjean átadta a slusszkulcsot 5