Néhány héttel ezelőtt már felröppent, hogy a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda és a csapatfőnök, Toto Wolff viszonya megromlott, ezért a háromszoros világbajnok veterán a távozást fontolgatja, és most újra erről hallani- 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Több brit lap, köztük a Telegraph és a Daily Mail is arról ír, hogy szinte elkerülhetetlennek látszik a szakítás: “Úgy hírlik, hogy a viszony annyira megromlott, hogy Lauda a barátainak azt mondta, bármelyik pillanatban leléphet” – állt az előbbi sajtóorgánumban.
A Wolff és Lauda közti törés állítólag a Red Bullnak való motorszállítási ügyből fakad: Lauda nyáron megegyezett és kezet rázott a Red Bull-tulajdonos Dietrich Meteschitzcel, de Wolff később visszavonta a dolgot.
Wolff általában nem túl népszerű a paddockban, Bernie Ecclestone és az FIA-elnök Jean Todt is orrol rá a Red Bull ügy miatt, és azért, mert a Mercedes domináns pozícióját óvva az alternatív motorok bevezetését és az erőforrások olcsóbbá tételét is ellenzi, akadályozza.
Lauda és Wolff szombaton amolyan fricskaként egymás kezét fogva sétált be az abu-dzabi paddockba, persze ez a demonstráció azért nem jelenti azt, hogy a színfalak mögött minden rendben van.