Míg Pascal Wehrlein, Jolyon Palmer, Romain Grosjean, Jenson Button, Nico Hülkenberg és a végül győző Sebastian Vettel a múlt hétvégén Londonban rótta a köröket a Race of Champions gálaversenyén, Lewis Hamilton megint az USA-ban járt, a NASCAR szezonzáróján búcsúztatta a széria visszavonuló veteránját, a négyszeres bajnok Jeff Gordont.
“Nagy rajongója vagyok. Legendás fickó és igazán kedves ember. Mindig is drukkoltunk egymásnak, a futamaink után üzeneteket küldtünk a másiknak. Mondta, hogy ez lesz az utolsó futama, és pedig úgy voltam vele, hogy ott kell lennem, mert még soha nem voltam NASCAR-versenyen. Szóval eldobtam mindent és átrepültem Floridába arra a napra, és nagyon jól is éreztem magam. Én is rákívántam a dologra, egy nap nagyon szeretnék a NASCAR-ban versenyezni. Nem tudom, hogy lenne-e kedvem oválpályához, de egy utcai vagy épített pálya mehetne” – írta a háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta a BBC-nél vitt rovatában. 


Abu-Dzabiban Hamilton arról is beszélt, hogy a Forma-1 sokat tanulhatna a NASCAR-tól:
“Egyértelmű, hogy jó néhány dolgot sokkal jobban csinálnak odaát. Lenne mit tanulnunk tőlük. Nagy show, nagy attrakció, főleg a nézők számára. Egy kicsit olyan, mint a DTM, a szurkolók egészen közel juthatnak a garázsokhoz, a pilótákhoz. Nagyon frankó rendezvény volt.”
Hamilton még 6-7 évig maradhat a Forma-1-ben, de aztán logikus lépés lenne a NASCAr, hiszen gőzerővel építi az USA-beli ismertségét, ott szeretne sztárrá válni.  
Persze nem a Mercedes angolja lenne az első F1-es, aki megpróbálkozik a NASCAR-ral, korábban számos világbajnok belekóstolt már: Jim Clark, Mario Andretti, Jacques Villeneuve és Kimi Räikkönen is megfordult a szériában, ahogy a korábbi Williams- és McLaren-pilóta Juan Pablo Montoya is jó néhány évet lehúzott a sorozatban.