A Force India már a Brazil Nagydíjon bebiztosította eddigi története legjobb konstruktőri eredményét, az 5. helyet, így a szezonzárón tét és nyomás nélkül élvezhetik majd az utolsó versenyt, amely egyben újabb mérföldkő, a csapat 150. Forma-1-es versenye lesz.
“Nagyon jó érzés a már biztos 5. hely birtokában menni Abu-Dzabiba. Most nyomás és veszítenivaló nélkül futhatunk neki a hétvégének. Egyszerűen arra koncentrálunk, hogy élvezzük a versenyt, és szépen fejezzük be a szezont. Abu-Dzabi egyben a Force India történetének 150. futama is lesz, amit erős eredménnyel szeretnénk megünnepelni” – magyarázta a tulajdonos-főnök Vijay Mallya.


“Egész évben mondogattam, hogy mennyire büszke vagyok a csapatra, főleg az idény második felében mutatott fejlesztési ütemünkre, és arra, hogy minden hétvégén versenyképesek voltunk. A változatlan szabályok mellett 2016-ra is továbbvihetjük a jó formánkat, izgatottan, pozitívan várjuk a folytatást. A mostani hétvégén újra demonstrálhatjuk, mennyit fejlődtünk, a cél a top10-es eredmény az időmérőn és egy újabb adag pont begyűjtése” – tette hozzá.
Míg a konstruktőri helyezés már megvan, a csapat két pilótája, Sergio Perez és Nico Hülkenberg végső pozíciója egyelőre nyitott: a mexikói jelenleg a 9., míg a német 16 pont hátránnyal a 10., azonban mögötte 3-3 pont lemaradással ott van a lotusos Romain Grosjean és a Toro Rossó-s Max Verstappen is.