Az F1 döntsön végre: sport vagy szórakoztatás 2 A folyamatosan csökkenő nézőszámra reagálva a 2017-es szezonra alaposan átalakítanák a Forma-1-et, körönként 4-5 másodperccel gyorsítanák fel az autókat. Rob Smedley, a Williams főmérnöke szerint a radikális változtatások bevezetése előtt az F1-nek el kell döntenie, hogy milyen irányba is akar elindulni valójában.

“Az én véleményem, hogy jelenleg remek show-t csinálunk” – mondta Smedley. “A Forma-1-nek komolyan el kell döntenie, hogy valójában micsoda, ahogy a labdarúgásnak is el kell döntenie. Sport vagy szórakoztatás?”

“Ha megkérdezik tőlem, hogy szórakoztatjuk-e az embereket, arra az én válaszom az, hogy igen. Olykor fantasztikus show-t csinálunk. Ami az alapokat illeti, azok teljesen rendben vannak, csak egy kicsit jobban kell csinálnunk a dolgokat.”

“Nagy futballrajongó vagyok, de sokszor, amikor nézem, unatkozom. Nem mindig izgalmas, és nem mindig szórakoztat. De ettől még imádom a focit, és a Forma-1-gyel is valami ilyesmi a helyzet.”