F1: A Mercedes is erős Ferrarira számít jövőre 2 Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke nemrég úgy fogalmazott, hogy jövőre nemcsak közelebb szeretne lenni az istálló a Mercedeshez, hanem egyenesen előtte akar lenni. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint reális lehetőség, hogy a Ferrarit nehéz lesz legyőzni jövőre.

“Arra számítok, hogy a Ferrari hatalmas kihívás elé állít minket jövőre” – mondta Wolff. “Több okos húzásuk is volt, és egyértelműen felzárkóztak.”

“Brazíliában, a verseny vége felé Sebastian nem volt túlságosan lemaradva, pedig Nico és Lewis sem spórolt. A legnagyobb különbség hét másodperc volt, ez nem árulkodik túl nagy fölényről. Lesz olyan helyzet, amikor a Ferrari nagyon fontos ellenfél lesz.”

Wolff szerint azért a Mercedes tarsolyában is lapul ez-az, a csapat még fontolgatja, mennyire legyen radikális a W07-es. “Alaposan mellé lehet nyúlni, ha egy egyébként jól teljesítő autóval próbál valaki forradalmat csinálni. Még nem tudjuk pontosan, milyen irányban indulun el, de több érdekes újításunk is van.”

“Jelen pillanatban még abban a kényelmes helyzetben vagyunk, hogy megnyertük a bajnokságot, és van időnk gondos mérlegelésre.”