Sebastian Vettel az elmúlt egy-két hétben többször is beszélt arról, hogy a szezon elejéhez képest sikerült nagyjából egy másodpercet hozniuk. 
A vasárnapi Brazil Nagydíjon a német pilóta 71 kör után mindössze 14 másodperces hátránnyal ért be a győztes Nico Rosberg mögött úgy, hogy a mezőnyt nem rázta össze biztonsági autós szakasz. A négyszeres világbajnok a verseny után újra azt mondta, hogy immár egészen közel értek a Mercedeshez, és ugyanerről beszélt később a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is:


“Nem lódítás, ha megnézzük a számokat, egyértelműen igaz az állítás. Biztonsági autó meg ilyesmik nélkül is ezen a futamon voltunk hozzájuk a legközelebb. A Mercedes mögött csak mi nem kaptunk kört. Néhány körön hasonló időt hoztunk, mint ők, más körökön ugyanolyan volt a tempónk, néha pedig még gyorsabbak is voltunk náluk. A mostani körülmények között rendben volt ez az eredmény. Jónak az számít, ha győzünk, ez most rendben volt.”
Arrivabene különösen örül a látottaknak azért, mert úgy véli, tegnap a Mercedesnél egyáltalán nem spóroltak.
“Hajtottak, bizonyos szakaszokban nagyon keményen nyomták neki. Elég biztos vagyok benne, hogy az utolsó 3-4 kör kivételével most rendesen nyomták. Más versenyeken talán nem hajtottak igazán, ezt csak ők tudhatják, de a mi adataink alapján most tényleg nyomták rendesen.”