F1: A Mercedes és Rosberg is visszaszólt Hamiltonnak 2 Lewis Hamilton Brazíliában is pocsék vesztes volt, ahogy Mexikóban, ezúttal is arról beszélt, hogy igazán kaphatott volna a Mercedestől alternatív stratégiát, hogy megelőzhesse csapattársát. Hamilton rendszeresen elfeledkezik arról, hogy a csapaton belül született egy egyezség, amibe ő is beleegyezett (vagy bele kellett egyeznie), és addig nem is volt vele gondja, amíg ő autózott a mezőny elején: a stratégiák azonosak, és mindig az elöl haladó a kedvezményezett.

“Ami a stratégiát illeti, ha az elején meg van határozva, mit kell csinálnunk, úgy nincs igazi verseny. Jó lenne néha kockáztatni, mert versenyezni szeretnék, és az emberek is erre vágynak” – mondta Hamilton a dobogón, amit már Toto Wolff csapatfőnök sem hagyott szó nélkül.

“Ha elkezdenénk megosztani a stratégiákat, az óhatatlanul vitákat szülne a csapaton belül” – fogalmazott Wolff. “Ha ez lett volna az a verseny, amely eldönti a bajnokságot, biztosan fontolóra vettük volna, hogy szabadon válasszanak a két- és háromkiállásos stratégia közül.”

Wolff nem mondta ki, de ez egyben azt is jelenti, hogy ha valami előre meg van beszélve, azon menet közben nem lehet változtatni. Hamilton a hivatalos sajtótájékoztatón azért tovább ütötte a vasat. “Ellentétben azzal, amit Nico mondott, ott voltam közvetlenül mögötte, csak nem tudtam előzni.”

“Jó lenne, ha csinálhatnánk valami eltérőt. A csapat készít egy rakás szimulációt, ezekből választ kettőt, aztán le is ragadunk ezeknél.”

Hamilton pszichojátékára ezúttal Rosberg is reagált. “Nem lenne fair, ha a második helyen álló pilóta csak úgy átállhatna egy másik stratégiára, amiről esetleg kiderül, hogy az a jobb stratégia” – nyilatkozta a német.

Ebben a kérdésben egyébként mindenkinek egy kicsit igaza van, a Mercedes megtehetné, hogy a pilótái kezébe adja a stratégiaválasztás jogát. Az viszont nagyon nincs rendben, ha valaki csak akkor emeli fel a szavát egy régóta működő rendszer ellen, amikor éppen nem neki kedvez.