A Brazil Nagydíj délelőttihez hasonló fülledt, meleg időben, ugyanakkor kimondottan borús időben zajlott az interlagosi pályán péntek délután.


Mivel lógott az eső lába, a Forma-1-esek igyekeztek korán megkezdeni a lágygumis köröket, de végül csak pár csepp hullott a másfél órában.
A leggyorsabb Nico Rosberg lett a Mercedesszel, igaz, nem volt könnyű délutánja a németnek, kezdetben küszködött a beállításokkal, később a gumikopással volt gondja, egyszer “füvet is nyírt” a 12. kanyarnál. Ezzel együtt Rosberg szűk fél másodpercet adott csapattársának, Lewis Hamiltonnak.
A hosszabb etapon az angol volt egy kicsit gyorsabb, bár a forgalom is nagy volt a pályán, nem egészen reprezentatív körök születtek.
F1: Rosberg a leggyorsabb, Alonso megint elfüstölt 3


Mögöttük a Ferrari párosa végzett, de Sebastian Vettel hajszál híján, Kimi Räikkönen pedig már több mint egy másodperccel elmaradt Rosberg legjobbjától.
Az első ötöt Daniel Ricciardo zárta a frissített Renault-motorral szerelt Red Bull volánjánál.
F1: Rosberg a leggyorsabb, Alonso megint elfüstölt 4


A McLarennél újra munkába állt a technika ördöge, Fernando Alonso autójában fél óra után füsttel és lángnyelvekkel búcsúzott a Honda-motor. Úgy tudni, hogy edzésmotorról volt szó, helyére pedig egy szintén használt, de jóval frissebb (austini) darab kerül majd, büntetés nem belőle.
A McLaren eltávolításáig piros zászlós szünetet tartottak.
Az edzés vége felé a williamses Valtteri Bottasnak és a Toro Rossó-s Max Verstappennek volt egy-egy furcsa, látható ok nélküli megpördülése.
F1: Rosberg a leggyorsabb, Alonso megint elfüstölt 5