A héten a Mercedes-csapat elnökeként dolgozó Niki Lauda azzal állt elő, hogy a Ferrari a szezon végére motorerőben beérte őket. A Brazil Nagydíj előtti sajtótájékoztatón Sebastian Vettel reagált az osztrák veterán szavaira.
“Niki nem igazán hiteles forrás” – mondta mosolyogva. “Fogalmazzunk úgy, hogy elég gyakran változik a véleménye. Néha értelmes dolgokat mond, máskor meg nem. De minél többször emlegeti a Ferrarit, annál jobb, ugyanis talán már érzi, hogy közelítünk.”
“Egyszerűen tény, hogy még nem vagyunk pariban, máskülönben egészen másképp alakult volna az idény. De így is nagyon elégedett vagyok az évvel, a fejlődésünkkel, és az ezután érkező dolgokkal.”


Az idén a Ferrarival három versenyt nyerő német bizakodva, de óvatosan beszélt a 2016-os kilátásokról:
“Sosem könnyű megtippelni, hogy mi lesz, de a célunk tényleg az, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk. Látom, hogy mi folyik nálunk a színfalak mögött, látom, hogy milyen munkát végeztünk idén és a jövő évi autóval kapcsolatban. A legfontosabb nap az, amikor az új autó a pályára kerül, de ez még messze van. Egyelőre van még hátra két futam, itt és Abu-Dzabiban kell hoznunk a lehetséges maximumot.”
Vettel számára ez konkrétabban azt jelenti, hogy a bajnokságban pillanatnyilag 21 ponttal előtte álló Nico Rosberget kellene megelőzni, hogy Hamilton mögött megcsíphesse a 2. helyet.
“Bár a legutóbbi verseny nem jött jól, még van két futam, és amíg lehetséges megszerezni a 2. helyet, addig az is a célom, tehát a Mercedesek közé kellene kerülnöm, méghozzá a megfelelő kombinációban. Hoznom kell a maximumot, aztán majd meglátjuk, mit hoz a vasárnap” – mondta.