Újabb csavar a Red Bull motorkeresési ügyében: a Ferrari elnöke azt állítja, részükről továbbra is nyitva az ajtó, ha a Milton Keynes-i csapat elfogadja, hogy nem a gyári csapat által használt erőforrást kapják, akkor létrejöhet a partnerség. 


“Továbbra is valós lehetőség a Red Bull-lal való motorfejlesztési együttműködés, szeretném ezt újra leszögezni. Azonban biztosan nem abban az értelemben, hogy a Ferrari a gyári csapat által használt erőforrásokkal megegyező motorokat adjon a Red Bullnak. A cég nyitott arra, hogy egy külön projektben erőforrásokat és műszaki segítséget nyújtson a Red Bullnak, amelynek keretében természetesen a legmagasabb színvonalú szolgáltatásra számíthat a Red Bull vagy bármelyik más konstruktőr, de nem lehet szó ugyanazokról a motorokról, amelyeket a saját autóinkban használunk” – magyarázta Marchionne a Ferrari hagyományos “évzáró” rendezvényén, a Finali Mondialin. 
Bár a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz korábban többször is leszögezte, hogy kizárólag versenyképes erőforrást hajlandó elfogadni a nagyobbik csapat számára, Marchionne elárulta, hogy személyesen is megtette a fenti ajánlatot az osztrák milliárdosnak, valamint a motorsport terén a jobbkezének számító Helmut Markónak:
“Mateschitznek és Markónak is elmondtam ezt. A célom nem a Mercedes legyőzése, hanem a Ferrari potenciáljának kiteljesítése. Ebbe beletartozik a DNS-ünk részét képező dolgok megosztása, de bolondság lenne mesterséges módon versenytársat kreálni. A Ferrari azonban képes mások szolgálatába is állítani a műszaki kapacitását.”
F1: A Ferrari még kisegítené a Red Bullt 3


Hogy mi lesz a Red Bull sorsa, egyelőre valószínűleg senki nem tudja megmondani, annyi tűnik csak biztosnak, hogy ha a nagycsapat megoldást talál, akkor a Toro Rosso megkaphatja a Ferrari 2015-ös erőforrásait. Ha a Red Bull Racingnél nem lesz áttörés, mindkét csapatot kivonja az energiaital-gyártó. A jelenlegi állás szerint 2-3 héten belül így vagy úgy, de véget ér az ügy.