Bár a végleges bejelentés csak a múlt hétvégi Mexikói Nagydíj előtt történt meg, már nyár óta lehetett tudni, hogy a Forma-1-be jövőre belépő, a Ferrarival szorosan együttműködő Haas-csapat egyik versenyzője Maranellóból érkezik majd, az olasz csapatnál idén tesztpilótaként dolgozó Esteban Gutierrez lesz.
Az igazi kérdés az volt, hogy kié lesz a másik ülés: erre néhány hete kaptunk választ, amikor kiderült, hogy Romain Grosjean megunta a Lotus nehézségeit, a csapat jövőjét illető bizonytalanságot, és inkább az amerikaiakhoz igazolt.


Az új F1-es csapat alapító-tulajdonosa, Gene Haas a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozva elárulta, hogy azért mások is képben voltak, többek között a McLarennél Fernando Alonso és Jenson Button megtartása miatt feleslegessé vált, épp a születésnapján, e-mailben dobott dán tehetség, Kevin Magnussen is.
“Tárgyaltunk Magnussennel, kiváló jelölt volt. A McLarennél nagyra becsülték őt. Az az igazság, hogy ha Romain nem jött volna, akkor Magnussennek adtuk volna az első számú ülést” – állította az amerikai motorsportszakember. 
Haas konkrét név említése nélkül azt is hozzátette, hogy egy másik jelenleg is az F1-ben vezető versenyzővel is beszéltek, de a “sztár” több hónapnyi tárgyalás után úgy döntött, hogy inkább a mostani alakulatánál marad.
Természetesen csakis találgatni tudunk, de a fentiek alapján a Le Mans-győztes Nico Hülkenberg, 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen vagy akár 2009-es Jenson Button is lehetett az illető, hiszen őszig egyiküknek sem volt szerződése 2016-ra, bizonyalan volt a jövőjük.