Lewis Hamilton a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon megszerezte harmadik világbajnoki címét, sorozatban másodikat a Mercedes pilótájaként. A Forma-1-ben 2007 óta szereplő angol hat évet húzott le a McLarennél, jelenleg utolsó évét tölti első mercedeses szerződésének, de 2016-18-ra már hosszabbított velük. 
Ha minden jól meg, mégy egy ilyen “menetre” maradhat, majd 36-37 éves kora körül visszavonul, csapatváltásra – a Ferrarira – nem gondol, mondta el most Mexikóban.


“További három idényre van még szerződésem, és úgy gondolom, hogy azután jöhet még egy szerződés 3-4 évre, aztán befejezem. Korábban sokszor beszéltek arról, hogy át kéne ülnöm másik autóba, mostanra azt is megtettem. Ez is kipipálva. 13 éves korom óta Mercedesszel versenyzek, szóval tényleg nem igazán tudom elképzelni magam máshol.”
“Nem szeretem azt mondani, hogy soha, de azt hiszem, nagyon frankó lenne ennél a csapatnál befejezni a pályafutásomat” – magyarázta.
Hamilton 2007-ben azért kapott lehetőséget a McLarennél, mert Kimi Räikkönen a wokingiaktól a 2006 végén visszavonult Michael Schumacher helyére szerződött a Ferrarihoz. A hétszeres világbajnok német 2010-ben visszatért, hogy a frissen megalapított Mercedesnél vezessen, de három – nem túl fényes – év után végleg búcsút intett a Forma-1-nek, helyére pedig az angol került.
Hamilton nem minden alap nélkül érzi úgy, hogy Schumacher döntései szerepet játszottak abban, hogy ma háromszoros világbajnok. Ha a német legenda tovább maradt volna, talán nem is tudnánk, ki az a Lewis Hamilton.
F1: Schumacher miatt lett bajnok Hamilton? 3


“Minden egyes idényben, amíg Schumacher az F1-ben maradt – mert megtehette és élvezte a versenyzést – foglalt volt egy ülés, amit esetleg valaki más kaphatott volna meg. Lehet, hogy nem is akadt volna elég jó pilóta, de én jól emlékszem, hogyan alakult számomra 2006-ban. Ha ők (Schumacher és Räikkönen – a szerk.) nem mozdultak volna, talán én sem lennék ma itt, ebben a helyzetben, lehet, hogy egészen máshol lennék” – fejtegette.
“Van egy barátom, akinek szintén volt esélye a Forma-1-re, de az elúszott, és aztán sosem adódott újabb lehetősége, szóval nagyon is tudatosan akarom kihasználni azt, ami nekem jutott.”
“Én úgy gondolom, hogy eljön majd az a pillanat, amikor úgy érzem, hogy megtettem a magamét, eltöltöttem 15 évet a sportágban, és inkább átadom a helyem valaki másnak.”