A Mexikói Nagydíj második szabadedzése túlnyomórészt száraz körülmények zajlott – az eső az utolsó 6-8 percre érkezett meg -, de az Autodromo Hermanos Rodriguez pálya továbbra is nagyon csúszós maradt.
A nehéz körülmények miatt a délelőttihez hasonlóan sokan hibáztak, fékezték el magukat, pördültek meg, jártak a bukótérben itt vagy ott, de komolyabb incidens csak a délelőtti gyakorláson leggyorsabb Max Verstappennel történt, aki alig néhány perc után falnak vágta a Toro Rossót a 16-os kanyarban, valamint a williamses Valtteri Bottas törte le az első szárnyát, amikor a DRS hibája maitt az első kanyar féktávján keresztbe fordult.


A lágy gumis etapokon a leggyorsabb a mercedeses Nico Rosberg volt, de a Red Bull is versenyképesnek bizonyult, Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo is Lewis Hamilton előtt zárt. A ferraris Sebastian Vettel a világbajnok tempóját hozta, mindössze két századdal volt lassabb.
A top10 második felében Kimi Räikkönen, a két Williams-versenyző, valamint a két McLaren-pilóta zárt, igaz, a Honda motorja sosem szólt még olyan rosszul, mint ezen a pénteken, és Alonso és Button is sokat panaszkodott a rádión.
Rosberg délelőtt féktüzét követően délután Romain Grosjean Lotusában gyulladt ki valami, de a francia biztonságosan félre tudott állni az autóval, és a tűz sem harapózott el.
F1: Rosbergé a második edzés 1