F1: Hamilton tévútra vitte a McLarent 2 Lewis Hamilton 2007-ben mutatkozott be a McLarennél, és rögtön az első évében a vb-címért harcolt. Ekkor még nem járt szerencsével, elizgulta a bajnokság végét, 2008-ban viszont megszerezte az első vb-címét.

“Amint megláttam, rögtön tudtam, hogy különleges” – mondta Pedro de la Rosa, aki már 2007-ben a McLaren tesztpilótája volt. Hamilton után több fiatallal is próbálkoztak a wokingiak, de Heikki Kovalainent, Sergio Perezt és Kevin Magnussent is kihajították egyetlen szezon után.

“Még jól emlékszem, egy beszélgetésre a csapatfőnök Martin Whitmarsh-sal. Azt mondtam neki, hogy fejezzék be a szerencsejátékot a fiatalokkal, mert egyszer már sikerült nyerni Hamiltonnal.”

“Lewis kulcsszerepet játszott a McLarennél, hiszen olyan emberek is követték a Mercedeshez, mint Paddy Lowe. Ez a hatás Fernando Alonsónál és Sebastian Vettelnél is megfigyelhető.”

A McLarentől a hónap elején épp a születésnapján, e-mailben ejtett Magnussen, valamint a szintén wokingiak utánpótlásprogramjában szereplő, de az alkalmi tesztelésnél évek óta tovább nem juttatott Oliver Turvey is tesztlehetőséget kapott a Porsche címvédő Le Mans-csapatánál, november 10-11-én vezetnek majd Barcelonában.