Nehéz helyzetbe került a Red Bull, mert többször világossá tette az idén, hogy a Renault-val nem akarja folytatni a kapcsolatot, de később kiderült, hogy a Mercedestől, a Ferraritól és a Hondától sem kap motort. Noha a 2016-os autókon már régen dolgozni kellene, még mindig nem tudni, hogy ki ad motort a Red Bullnak jövőre, mindenki titokzatoskodik az ügyben.

Úgy tűnik azonban, hogy a Red Bullnak már volt motorígérete 2016-ra. “A Red Bull és Christian Horner csapatfőnök védelmében el kell mondanom, hogy azért szakítottak a Renault-val, mert egy júliusi megbeszélésen elhangzottakat úgy értelmeztek, hogy megállapodtak a Mercedesszel” – árulta el Bernie Ecclestone.

A németek aztán később meggondolták magukat, amivel Ecclestone sem tud mit kezdeni. “Nagy családokban előfordulnak ilyen dolgok.”

Niki Lauda megerősítette, hogy voltak megbeszélések, de Dietrich Mateschitz Red Bull-tulajdonos miatt elhalt ez a szál. “Jól ismerem Dietrichet, a tárgyalások elején el is mentem hozzá” – idézte fel Lauda.

“Mondtam neki, hogy jó lenne, ha nem gondolkozna negatívan a Mercedesről, és elkezdene normálisan állni hozzánk, egyébként nem fog működni a dolog.”

“Hosszasan bámult rám, mert valamilyen okból nem kedveli a Mercedest, és azt mondta: ‘oké, meg tudom csinálni’. Az is elhangzott részemről, hogy ha motort adunk, annak az ára, hogy együtt szeretnénk növekedni. Hogy a Red Bull-lal kapcsolatba kerülő fiatalok Mercedeseket vegyenek és vezessenek a jövőben.”

“Ez volt a célunk, de igazából nem is jelentkezett ezután. Vagyis a tárgyalások valójában el sem kezdődtek, az elején elhalt az egész.”