Lewis Hamilton agresszíven indult a második rajtkockából Austinban, és már az első kanyarban betette az autóját Nico Rosberg mellé. Ezúttal nem volt tiszta a manőver, Hamilton úgymond a csapattársa autóján támasztotta meg a sajátját, kilökve ezzel a németet a bukótérbe.

A tavalyi spái incidens után a Mercedesnél hoztak egy olyan szabályt, hogy a pályán bármit lehet, de a másik autóját meglökni szigorúan tilos. Ezt a szabályt Hamilton most megszegte, Paddy Lowe technikai igazgató szerint már a verseny közben jelezte, hogy nem így akart előnyt szerezni.


Rosberg a verseny után nem tartotta vissza a véleményét. “Lewis nagyon, megdöbbentően agresszív volt az első kanyarban. De mondhatom azt is, hogy egyszerűen nekem jött, és ez nincs rendben” – mondta Rosberg a hivatalos sajtótájékoztatón.

“Lewis pontosan tudja, hogy ezt most elrontotta” – jelezte Toto Wolff csapatfőnök, hogy a manőver nem tetszett a fejeseknek. “Úgy gondolom, hogy Nicónak minden oka megvan arra, hogy bosszús legyen a konkrét incidens miatt. Túl kemény volt, és erről muszáj lesz beszélnünk.”

“Nico ezzel együtt megnyerhette volna a versenyt, de elkövetett egy hibát, és ez a futamgyőzelmébe került. Fontos, hogy a napokban közösen leüljünk, és átbeszéljük ezt, mert nem szeretnénk, hogy valami komolyabb dolog legyen ebből.”

Noha Hamilton a verseny alatt állítólag elismerte, hogy hibázott, utólag igyekezett elbagatellizálni a dolgot. “Ott kívül mindig jobb a tapadás, és Nico ott volt” – magyarázta Hamilton. “Előtte voltam, elfordultunk, de alulkormányozottság miatt nekiütköztem. Tény, hogy volt kontakt, de nem éreztem túl agresszívnek az akciót.”

“Mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez, de ez igazából nem sokat számít. A versenyt én nyertem, és örülök is neki.”

Ezúttal a Hamiltont általában védő Niki Lauda is Rosberg pártjára állt. “Szuzukában Lewis mindent jól csinált, hiszen nem ütközött Nicóval. Ami Austinban történt, arra viszont nem lett volna semmi szükség. Lewisnak természetesen szíve joga előzni, de most több helyet kellett volna hagynia” – nyilatkozta Lauda.

“Lewisnak természetesen nagyon gratulálunk, igazi bajnokként versenyzett egész évben, megérdemli a helyét a legnagyobbak szűk csoportjában” – vette vissza a szót Wolff. “Semmi kétségem afelől, hogy amíg képesek vagyunk jó autót adni neki, még többet láthatunk majd tőle. Az idén minden eddiginél jobban vezetett, de lehet, hogy tud még jobban is. Majd kiderül.”

Eladók állami vezetőink autói – itt a lista!