Remekül szerepeltek a Toro Rosso fiataljai az Amerikai Nagydíjon, Max Verstappen eddigi legjobb F1-es eredményét beállítva negyedik lett, Carlos Sainz pedig az utolsó helyről indulva, egy időbüntetéssel együtt is hetedikként végzett.

Verstappen a versenyen többször is az őrületbe kergette Kimi Räikkönent, és volt, amikor dobogós pozícióban haladt. “Nagyon élveztem a versenyt” – mondta Verstappen. “A negyedik hely nagyszerű eredmény, az elérhető abszolút maximum volt számunkra, nagyon-nagyon elégedett vagyok.”

“Volt néhány remek csatám a pályám, úgy érzem, ez volt az eddigi legjobb versenyem. Minden úgy működött, ahogyan kell: nem hibáztam, és a csapat is remek munkát végzett a stratégiával. A lágyakon már nem kockáztattam sokat, de így is remek pozícióban fejeztük be a futamot.”


A Toro Rosso az utolsó biztonsági autós szakasz alatt nem cserélt kereket, de Verstappen így is életben tudta tartani a gumijait a 28 körös etap végéig. “Max kivételesen jó munkát végzett” – dicsérte pilótáját Franz Tost csapatfőnök. “Az időmérőn és a versenyen is remek munkát végzett, csatázott a Ferrarikkal, és közben egyetlen hibát sem vétett.”

A hetedik hellyel Carlos Sainz eddigi legjobb eredményét érte el az F1-ben, annak ellenére, hogy az időmérőn csúnyán odacsapta az autót, így csak az utolsó helyről rajtolhatott. “Gyorsak voltunk a rajttól a célig, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel” – nyilatkozta Sainz, aki a hatodik helyét egy öt másodperces, bokszutcai gyorshajtás miatt kapott időbüntetés miatt veszítette el.

“A bokszutcai sebességkorlátozó nem működött, amiért kár, de a mosolyt így sem lehet letörölni az arcomról. Nagy köszönet a csapatnak, amiért időben rendbehozták az autót, örülök, hogy ilyen jó eredményt tudtam szállítani a kemény munkáért cserébe.”