A Red Bull Forma-1-es sorsa továbbra is a levegőben lóg, nem tudni, hogy az energiaital-gyártó csapatai 2016-ban is ott lesznek-e a rajtrácson. Míg a fiókcsapat, a Toro Rosso elvileg megkaphatná a Ferrari 2015-ös specifikációjú erőforrását a jövő évre, a Red Bull Racing helyzete homályos. 
Austinban pénteken a csapatfőnök, Christian Horner megerősítette, hogy korábban tárgyaltak a Volkswagennel a későbbi társulásról, de az füstbe ment, ahogy más lehetőségek is bezárultak:


“Mostanra köztudott, hogy tárgyalásokat folytattunk a VW-csoporttal, de nyilván a mostani problémáik miatt az F1 az utolsó dolog, amivel foglalkozni akarnak. Másokkal is tárgyaltunk, ezek is biztosan kiderülnek majd idővel, és voltak bizonyos ígéretek is. Egyelőre hemzsegnek a találgatások, de minden világossá válik majd, amikor rendeződnek a dolgok” – magyarázta.  
Horner egyébként az “ígéretekkel” arra utalhatott, hogy a Mercedes eredetileg hajlandó lett volna motort adni nekik, de amikor világossá vált, hogy a középtávú cél a Red Bull és a VW összeborulása, kihátráltak, mert nem kívántak átmeneti partnerré válni. 
Bár egyesek a Hondát is emlegetik, továbbra is azt tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Red Bull megpróbál megegyezni a Renault-val a 2016-os folytatásról. 


“Természetesen folynak a megbeszélések a Renault-val, szeretnénk látni, hogy mi a tervük a jövő évre. De amíg nem nem döntik el, hogy maradnak-e az F1-ben vagy sem, nehéz a továbbiakkal foglalkozni. A találgatások ellenére a renault-s szerződésünk továbbra is a jövő év végéig szól. Meggyőződésem, hogy pár napon belül kiderül, mi lesz a sorsa” – mondta Horner.
“Ami engem illet, számomra nem opció a Red Bull kiszállása, az én dolgom az, hogy biztosítsam, hogy a csapat jövőre és azután is ott legyen a rajtrácson, keményen dolgozom ezen.”