Lewis Hamilton Oroszországban aratott futamgyőzelme után 66 ponttal vezet legközelebbi üldözője, Sebastian Vettel előtt, míg a Szocsi után a 3. helyre csúszott mercedeses csapattára, Nico Rosberg hátránya 73 pont.
Ha Hamilton győz a hétvégi Amerikai Nagydíjon, mögötte pedig nem Vettel ér be, a bajnokság eldől, az utolsó három futamon már behozhatatlan lesz az angol előnye. A Mercedes címvédője a harmadik bajnoki siker előszobájában azért inkább nem kiabál el semmit.


“Ugyanolyan hozzáállással vágok neki ennek a versenynek, mint bármikor. Megtanultam már, hogy a Forma-1-ben semmi sem dől el, amíg el nem dőlt. A hétvége előtt semmit sem veszek biztosra” – mondta. “Austin amúgy egyértelműen az év egyik fénypontja számomra, imádom az USA-t, sok időt töltök ott, szóval mindig nagyon várom ezt a hétvégét. Alig várom, hogy ott legyek a pályán, mindent beleadjak, és ha lehet, elhozzak egy harmadik kalapot is” – utalt a dobgósoknak kiosztott, itthon cowboy-kalapként emlegetett Stetsonokra.
Ahogy látszik, Rosbergnek matematikailag is minimális az esélye a bajnoki címre, de a német egyelőre nem mondja ki, hogy vége.


“Még Lewisszal vagyok versenyben, nem Vettellel küzdök” – szögezte le. “Négy futam maradt, a hátrány pedig nagy Lewishoz képest, szóval a bajnoki címre már elég kicsi az esélyem, de nem az a típus vagyok, aki feladja, szóval az utolsó pillanatig nyomom, ahogy a csövön kifér.”
“Az austini pályán nagyszerű vezetni, tavaly meglett a pole, most pedig egy erős hétvége után érkezem, legalábbis ami a szocsi teljesítményemet illeti. Ha sikerül azt ismételnem, akkor nem lesz rossz!” – magyarázta a német, aki Szocsiban egészen addig Hamilton előtt volt, amíg az autója meg nem adta magát.