Ha minden jól alakul számára, Lewis Hamilton a hétvégi Amerikai Nagydíjon megnyeri harmadik Forma-1-es világbajnoki címét, sorozatban másodikat a Mercedesszel.
Az egykori McLaren- és Williams-pilóta, hatszoros F1-es futamgyőztes, világbajnoki 2., kétszeres Indy 500-győztes Juan Pablo Montoya szerint az angol versenyző sikerei nem csak a tehetségének köszönhetőek, sok múlott az időzítésen is.


“A Forma-1-ben mindig így van ez” – mondta a kolumbiai a német RTL-nek. “Egyszerűen kiválóan időzít, úgy tűnik, mindig a legjobbkor van a legmegfelelőbb autóban, ami a kezére játszik.”
Montoya szavait a tények is alátámasztják, hiszen Hamilton 2007-es bemutatkozásakor rögtön bajnokesélyes autóba ülhetett a McLarennél – egy ponttal maradt le a címről! -, 2008-ban győzni tudott, és azután is minden évben futamot tudott nyerni a wokingi modellekkel. Az angol aztán tökéletes ütemben váltott: 2013-ban a McLaren megindult a lejtőn, miközben az addig a középmezőnyben hadakozó Mercedes magára talált, tavaly óta pedig tarol.