A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone az elmúlt egy-két hétben nagyon aktív, úton-útfélen nyilatkozik, azt panaszolja, hogy a motorgyártók túl nagy hatalomhoz jutottak az F1-ben. Az angol üzletember a hétvégén a ZDF televízióban a korábbi FIA-elnökkel Max Mosley-val együtt fejtegette ezeket hosszasan, egy frissebb megszólalásban pedig elő is állt a saját megoldásával.
Ha rajta múlik, már 2016-ban több motorszabvány közül lehet választani, mondta az Independentnek. Ecclestone állítólag a 2013-ig használt 2,4 literes V8-asokat szeretné újra – amelyeket a Cosworth vagy a Renault szállíthatna -, de emellett még a jelenleginél egyszerűbb konstrukciójú, duplaturbós, KERS-es V6-os is a tervei között van.


A 2016-os bevezetéshez persze az összes gyártó és csapat beleegyezése kellene, de Ecclestone szerint ez sem akadály.
“Szerintem nem kellene a csapatok jóváhagyása. Szerintem egyszerűen meg kellene lépni, és azt mondani, hogy ha nem tetszik, lehet menni a bíróságra. Már a jövő évre visszahozhatnánk a V8-asokat. Hipp-hopp legyárthatók, szóval ezt kellene tenni.” 
“Ha a Ferrari és a Mercedes azt mondja, hogy csak egy-egy csapatnak hajlandó motort adni, akkor mindenki ott állna motor nélkül. Most is ez a helyzet” – utalt a Red Bull problémájára. “Szükség van egy független szállítóra. Már vagy másfél egy éve ezt mondogatom.”