Csütörtök este röppent fel, hogy távozik a McLarentől a 2014-ben versenyzési lehetőséget kapott, de Fernando Alonso érkezése miatt idénre tartalékossá lefokozott Kevin Magnussen.
A Motorsport.com megkeresésére adott interjújában a 24 éves dán megerősítette a hírt és néhány érdekes részletet is elárult.
F1: A születésnapján, e-mailben dobták a pilótát 1
Tavaly a dobogón kezdett, de így is feleslegessé vált


“Igen, igaz a hír. Amikor lejárt a McLaren szerződéshosszabbítási opciójának határideje, vártam, hogy mondanak valamit, de pár napig semmi sem történt, aztán nagyjából egy héttel később láttam, hogy jött egy e-mailem Ron (Dennis, cégvezér) titkárnőjétől – akkor már sejtettem, mi lehet benne. Egy rövid kis bekezdés volt, amelyben az állt, hogy a csapatnál nem tudnak munkát biztosítani a jövőben. Az e-mail pont a születésnapomon (október 5. – a szerk.) jött egyébként. De nem vettem túlságosan magamra, ez már csak apróság, ilyenen kár rágódni.” 
Magnussent nem érte meglepetésként a fejlemény.
“Igen, számítottam erre. Már korábban világossá tettem, hogy jövőre versenyezni akarok, a McLarennek pedig két igazolt versenyzője is van a jövő évre Jenson és Fernando személyében. Hárman meg nem ülhetünk két autóba, nemde? Csakis akkor lett volna esélyem a McLarennél, ha valamelyikük kiszáll, de ez nem történt meg, szóval világos volt, hogy ott nincs helyem.”
A két bajnok mellett nem volt hely 


Az ejtés ellenére a dán versenyző még a Forma-1-es maradásra koncentrál, több csapattal (Lotus, Manor) is tárgyal.
“Több F1-es csapattal is megbeszéléseket folytattam, némelyik tárgyalás még folyamatban is van, szóval van esélyem. Továbbra is az F1 a célom, nem változtak az ambícióim. Tudom, hogyan kell futamokat és bajnoki címet nyerni, és továbbra is szeretnék Forma-1-es világbajnok lenni” – magyarázta a 2013-ban a Formula Renault 3.5-öt megnyerő versenyző.
És ha nem jön be az F1?
“Nos, ahogy mondani szoktam: versenyzésre születtem. Részletekbe nem mennék, de örömmel mondhatom, hogy több izgalmas lehetőség is nyílt előttem az elmúlt hetekben, és az biztos, hogy valamelyikkel élni fogok.”