Az idén harmadik világbajnoki címének begyűjtésére készülő mercedeses Lewis Hamilton reméli, hogy 2016-ban erősebb lesz a Ferrari, és a házon belüli riválison, Nico Rosbergen kívül Sebastian Vettellel is jókat csatázhat majd.


“Nos, Sebastian mindig is az egyik legerősebb ellenfél lesz, legalábbis ha úgy nézzük. Külső ellenfélként egyértelműen ő az, de Nico is biztosan erősebb lesz jövőre, de már a következő futamon is, ahogy Oroszországban is megmutatta. Szóval ezután is kihívásra számítok Nicótól, de természetesen azt is remélem, hogy jót csatázhatunk a Ferrarival. Szerintem jót tenne a Forma-1-nek. Persze azért mi kerüljünk ki győztesen, de legyen jó a verseny!” 
A Ferrarinál természetesen szintén arra hajtanak, hogy versenyben legyenek a Mercedesszel, Vettel pedig alig várja, hogy Hamilton ellen küzdhessen. 
1992 – Senna figyeli a bajnokságban végül diadalmaskodó Mansellt


Míg a jelenleg szuperdomináns Mercedes házi csatáját egyesek az 1988-89-ben a McLarennél zajlott Senna-Prost párharchoz hasonlítják, a négyszeres világbajnok az Ayrton Senna állandó külső ellenfelének számító Nigel Mansell-lel példálózik – ebben az esetben ő lenne az 1992-es bajnok angol.
“Igen, nagyon élvezném a csatát, hiszen Hamilton az egyik legjobb versenyző. És persze a nézők is imádnák, ahogy Senna és Mansell küzdelmét is imádták. Lewis egyelőre előnyben van (a Mercedesszel), de keményen dolgozunk, bízzunk benne, hogy sikerül megvalósítanunk ezt a forgatókönyvet!”