A vasárnapi Orosz Nagydíjon Nico Rosberg pole-jával és Lewis Hamilton második rajthelyével minden adott volt ahhoz, hogy a Mercedes magabiztosan nyerje meg sorozatban második konstruktőri címét, hiszen a sikerhez csak annyi kellett, hogy a Ferrarinál 3 ponttal többet szerezzenek.


Nico Rosberg kiesése miatt ez nem jött össze a befutónál, hiszen a győztes Hamilton 25 pontjával szemben a 3. helyen beérő Sebastian Vettel, plusz az ötödikként leintett Kimi Räikkönen 18+10 pontja állt. A finnt azonban utólag megbüntették, a 8. helyre csúszott vissza (4 pont), így a hárompontos hátrány a szükséges hárompontos előnnyé változott.
A konstruktőri cím meglett, viszont túl későn, a repülőjük indulása miatt a csapat vezetői – Toto Wolff, Paddy Lowe, Niki Lauda – már elhagyták a pályát, amikor ünnepelni lehetett volna.
A Mercedes-Benz vezére, Dieter Zetsche azért üzent Stuttgartból:
“Micsoda hihetetlen pillanat a Mercedes számára! Gratulálok a brackley-i és brixworth-i csapatoknak, akik keményen dolgoztak, hogy elérhessük ezt, megnyerhessük a sorozatban második bajnoki címet. A 2014-es győzelem után sikerült még magasabbra tennünk a lécet, de szükség is volt erre, mert a riválisok is javultak, komoly fejfájást okoztak.”
F1: A főnökök lemaradtak a bajnoki címről 3


“A csapat munkája tökéletesen példázza, mi viszi előre a Mercedes-Benzet: a csúcstechnika. Az általunk valaha épített leghatékonyabb benzines hibrid motor, a világverő aerodinamika és a W06-os minden részletében megmutatkozó okos tervezés.”
 
“A legfontosabb persze, amiről nem szabad megfeledkeznünk, az emberi tényező: két kivételes sportemberünk van a volánnál, Lewis és Nico, mögöttük pedig fantasztikus csapat dolgozik, együtt 15 versenyen 12 győzelmet hoztak eddig idén. A munkájuk a Mercedes-Benz minden dolgozóját világbajnokká tette, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rájuk!”
Ha nem történik semmi rendkívüli, két hét múlva, az Amerikai Nagydíjon újra ünnepelhetnek majd, hiszen Hamilton már csak karnyújtásnyira van az egyéni címvédéstől.
F1: A főnökök lemaradtak a bajnoki címről 4


Négy futam maradt, négyszer 25 pont, de Rosberg már 73 pont, míg a német kiesésével a 2. helyre előrelépő Vettel 66 pontra van Hamiltontól. Ha az angol győzni tud Austinban, és Rosberg a 2., míg Vettel csak 3., azzal minden eldől, hiszen csapattársával szemben 81, Vettellel szemben pedig 76 pontra nő az előnye, ami a maradék három futamon behozhatatlan.
A nagy kérdés az, hogy Rosberg képes lesz-e megverni Vettelt, hogy a Mercedes tökéletes eredménnyel zárja az évet.