A Forma-1 legközelebbi utánpótlás-szériája, a GP2 vasárnap délelőtti sprintversenyén a McLaren neveltje, Stoffel Vandoorne 4. lett, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tett szert legközelebbi üldözőjével, Alexander Rossival szemben, így bebiztosította a sorozat idei bajnoki címét.
A belga pilóta az ART-csapat színeiben győzött, az alakulat korábban Nico Rosberget, Lewis Hamiltont és Nico Hülkenberget juttatta a GP2-es címig. (A GP3-ban velük győzött Esteban Gutierrez és Valtteri Bottas, a Forma-3-ban Hamiltont, Paul di Restát, Romain Grosjeant, Hülkenberget és Jules Bianchit tették bajnokká.)
Vandoorne a GP2 egy évtizedes történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta, de jövője nagy kérdés, hiszen bajnokként már nem térhet vissza a GP2-be, a McLarennél azonban nincs F1-es hely 2016-ra. 
A Forma-1-ben a csak a Lotusnál és a Manornál találhat helyet, de a jövőre már Mercedes-motorral induló sereghajtó üléseire nagyon sokan pályáznak, míg az enstone-i alakulat esetében továbbra sem lehet tudni, hogy a Renault tényleg beszáll-e, minden a levegőben lóg.