Péntek délelőtt az egyik pályatakarító autóból az aszfaltra folyt gázolaj takarítása, és az emiatt vizes felület akadályozta, hogy a Forma-1-esek érdemi munkát végezzenek Szocsiban, délután pedig végig esett, ezért a szombati, egyórás harmadik edzéseb kellett volna sűríteni mindent, de ez sem jött össze.


A Toro Rossó-s Carlos Sainz horrorbalesete miatt bő 35 percesre rövidült edzésen egyeseknek sikerült kvalifikációs szimulációt végezni, mások még a hosszabb etapos felkészülésnél tartottak, így a köridők megint nem reprezentatívak, az Orosz Nagydíj időmérőjén akármi is lehet.
A legjobb idővel Nico Rosberg zárt amúgy, mögötte a két Williams, saját csapattársa, Lewis Hamilton, valamint a két Force India sorakozott az első hatban, de a ferraris Sebastian Vettel autójára például még fel sem kerültek a gyorsabb, szuperlágy gumik, amikor megszakították a körözést.
Az Orosz Nagydíj kvalifikációja 14 órakor kezdődik, feltéve, ha addigra sikerül kijavítani a megsérült korlátot. A helyreállítási munkák miatt a GP3 első futamát törölték is.
F1: Rosbergé a félbeszakított edzés 1