Lewis Hamilton hajszál híján két győzelemmel, 48 ponttal vezet csapattársa, Nico Rosberg előtt a bajnokságban. Az angol pilóta idén 14-ből 11 pole-t és 8 futamgyőzelmet szerzett, gyakorlatilag garantált, hogy meglesz a harmadik világbajnoki címe.


A szintén háromszoros világbajnok, a Mercedes-csapat címzetes elnökeként dolgozó Niki Lauda nem győzi dicsérni Hamiltont, isteni szintűnek látja a teljesítményét:
“Ez a srác istenként vezet. Azt kell mondjam, hogy ő a legjobb. Mindent megnyer, nagyon keveset hibázik, ő leggyorsabb. Ha most kellene sorba állítanom a Forma-1-eseket jelenleg egyértelműen abszolút első számú. Ma nagyon nehéz megverni, mert csúcsformában van. Tudja, mit kell tennie az autóval, az utolsó századmásodperces is kihozza belőle” – mondta a CNN-nek.
“Tavaly is Lewis volt a legjobb, hiszen ő volt a világbajnok, a különbséget Nicóval összehasonlítva lehet látni. Tavaly nagyon kiegyensúlyozott és kemény volt kettejük küzdelme, de a télen Lewis rendet tett a fejében és még gyorsabbá vált. Nico küszködik, mert Lewis legyőzhetetlen.”