Míg úgy hírlik, hogy a Toro Rossónak sikerült megegyeznie a Ferrarival, és 2016-ban használhatja majd az olasz gyártó idei specifikációjú erőforrását, az energiaital-gyártó nagyobbik csapata, a Red Bull Racing továbbra is csak keresi a megoldást a Renault-val való szakítás utánra.
A nagycsapat ragaszkodik a versenyképes, legutolsó specifikációjú erőforrás megszerzéséhez, ezt viszont a Ferrari és a Mercedes sem akarja nekik adni, sőt, annak ellenére, hogy hétfőn a csapatfőnök azt állította, még tárgyalnak a Mercedesszel, szerdára Toto Wolff ezt cáfolta, azt mondta, már szeptemberben eldőlt, hogy tőlük nem kap motort a Red Bull.


Versenyképes erőforrás híján a tulajdonos, Dietrich Mateschitz a teljes kiszállás mellett dönthet, azonban a Red Bull Racing pilótái egyelőre nem aggódnak emiatt, nem keresnek munkát máshol.
“Nem egy kellemes helyzet a mostani, de ez van. Az én munkám továbbra is az, hogy a lehető leggyorsabban vezessem az autót, a többi dolgot meg azokra hagyom, akiknek az a munkája” – mondta Szocsiban Danyiil Kvjat, aki egyébként még akkor sem lehet biztos a 2016-os folytatásban, ha marad a Red Bull, ugyanis a Toro Rossónál lévő két fiatal örömmel elfoglalná a helyét.
“Nem keresek munkát máshol, egyszerűen igyekszem a legjobb tudásom szerint tenni a dolgomat, aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre” – szögezte le a 21 éves orosz.
Csapattársa, Daniel Ricciardo az Orosz Nagydíj előtt megismételte, hogy ő maga nem hisz abban, hogy tényleg kiszáll a Red Bull:


“Én nem félek, a hitem rendületlen. A csapat versenyezni akar, sikereket akar. A Red Bull-alakulatok ott akarnak lenni a rajtrácson, ez a Forma-1 érdeke és a miénk is. 20 autó van jelenleg, ezt ki kell tölteni. A Forma-1-nek is jót tesz, ha maradunk és versenyképesek leszünk. Én emiatt hiszem továbbra is, hogy itt leszünk a mezőnyben.” 
A Renault-ról Ferrari-motorra váltás lehetőségéről így beszélt az ausztrál:
“Szingapúrban bebizonyítottuk, hogy jó autónk van” – utalt az időmérőn megszerzett második rajtkockára és a versenyen bebiztosított második helyezésre. “Ha több lóerővel gazdálkodunk, előrébb szerepelhetünk majd mindig. Szerintem a riválisok örülhetnének ennek a kihívásnak.”