A teljes beruházás költsége bruttó 750 millió forint, amelyet a cég saját forrásból biztosít – nyilatkozta a Világgazdaságnak a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gyulay Zsolt szerint a többi létesítmény – a lelátó, a főépület és a bokszutca – is megérett a bontásra, illetve az újjáépítésre. A cég által készített tanulmányok ugyanis azt igazolták, hogy célszerűbb a bontás, mint a felújítás. 
Az építkezés során a közműveket is korszerűsítenék, és egy látogatóközpontot is létrehoznának, amely új beléptetőrendszert is magába foglalna.
A tervek szerint a beruházás költsége 25 milliárd forint körül alakulna, amit központi forrásból fedeznének. Utóbbira az adhat reményt, hogy a kabinet kiemelten kezeli a sportberuházásokat. A társaság bízik abban, hogy a kormány minél előbb dönt a beruházásról, amely után hozzáláthatnak az engedélyeztetési, kivitelezési tervek pályáztatásához. 
Gyulay Zsolt elégedett az idei évi teljesítményükkel, szerinte jó az esély arra, hogy pénzügyi szempontból nyereséges évet tudjanak a hátuk mögött.