Szuzukában a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene az olasz Corriere della Serának azt mondta, hog Sebastian Vettel jobb, mint Michael Schumacher, különösen a karakterét illetően. 
“Michael introvertált ember volt, aki csak egy nagyon szűk körnek nyílt meg, míg Sebet a srácok maguk közül valónak tekintik” – mondta.


Arrivabene szavait többen is rossz néven vették, az egykori McLaren-, Ferrari- és Benetton-pilóta, Vettel egykori Toro Rossó-s főnöke így reagált: 
“Fájt ezt olvasni. Egyrészt Michael jelenlegi állapota miatt, de amúgy is, Michael egy nagyon karakteres ember. És elvi alapon is megvédem azokat, akik maguktól nem képesek erre, mint most Michael. Michael öt – hangsúlyozom: öt – világbajnoki címet nyert a Ferrarival, szóval szerintem nem fair ilyesmit mondani” – mondta a Bild am Sonntagnak.
A 2013 végén szerzett súlyos agysérülése miatt svájci otthonában lábadozó Schumacher menedzsere, Sabine Kehm szintén megszólalt:
“Örülök, ha jól alakulnak a Ferrari, Sebastian és Maurizio dolgai, de nem tetszik, ha Michaellel példálóznak. A ferraris éveiben Michael tényleg nem volt extrovertált típus, de ez nem jelent semmit a karakterét illetően. Emlékszem, hogy mennyire szerették a szerelők, az egész csapat, és nem is csak az eredményei miatt, hanem a természete és a vezetői képességei miatt.”
A Ferrari-főnök utólag magyarázkodni kényszerült, miután véleménye szerint “a sajtó felfújta a sztorit”. 
F1: Schumacher miatt magyarázkodik a Ferrari-főnök 3


“Már elnézést, de mindig is azt mondtam, hogy Michael és Sebastian is nagyszerű bajnok és nagyszerű ember, de eltérő típusok. Mindig imádkozok Michael felépüléséért, külön helye van a szívemben. Michael fantasztikus bajnok és fantasztikus ember, pont ahogy Sebastian, de másféle személyiségek. Michael introvertált, Seb extrovertált – ennyit mondtam, úgyhogy eléggé megleptek a reakciók” – magyarázta a német RTL-nek.
“Mindkettejükkel jó barátságban vagyok, aki közelről ismeri Michaelt, jól tudja, milyen nagyszerű fickó, Sebet egyszerűen csak könnyebb megismerni, a megjegyzésemet viszont nem lenne szabad Michael leszólásaként értelmezni, pont ellenkezőleg!” – tette hozzá.