A 2015-ös Forma-1 Japán Nagydíj esős második szabadedzésén ugyan ő volt a leggyorsabb, de a Red Bull-os Danyiil Kvjat a harmadik, már száraz edzéstől kezdve nem igazán érezte a szuzukai pályát, a küszködés pedig az időmérő utolsó szakaszában egy hatalmas balesetben csúcsosodott ki.


Az orosz versenyző a Degnerből kifelé jövet, a hajtű előtti kis törésnél a pálya szélére, a fűre tette az autó bal első és hátsó kerekét, a Red Bull kitört, a gumifalnak csapódott és felborult és pördült a kavicságyban. Az RB11-es ripityára tört, de Kvjat a rádión jelezte, hogy jól van, majd saját lábán távozott.

Erősen kérdéses, hogy a csapat képes lesz-e helyreállítani a holnapi futamra a kocsit. Ha igen, várhatóan a bokszutcából rajtolhat majd az orosz versenyző. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nem kérdés, hogy készen lesz az autó. “Az biztos, hogy holnapra végzünk vele. A kérdés csak az, hogy miket kell kicserélnünk, ez dönt majd Danyiil rajtpozíciójáról. A lényeg, hogy ő rendben van” – fogalmazott Marko.

A Red Bull később közölte, hogy a komplett kasztnit cserélik, így az orosz valóban a bokszutcából indul. A szenzorok szerint a becsapódás 20g erejű volt.
“Köszönöm, jól vagyok” – mondta Kvjat, miután átesett a kötelező kivizsgáláson. “A csalódottságom nagyobb, mint a fájdalom. Ez egy amatőr hiba volt.”
“Két kerékkel ráfutottam a fűre, ez volt az egyetlen logikus következmény. Bocsánatot kérek a srácoktól, hogy egy rakás munkát adtam nekik.”