Ahogy már megírtuk, a Japán Nagydíj mindkét szabadedzésén esett az eső, a versenyzők keveset és csakis esőgumikon mentek. A Mercedesnél egyelőre nem derült ki, hol állnak a szingapúri elhasalás után. Lewis Hamilton a 3. idővel zárt, így nyilatkozott:
“Fogalmam sincs, lópikulát se tudtunk meg ma. Vizes, csúszós volt a pálya, aquaplaning (felúszás) is volt, szóval nem a legjobb körülmények. Nem akartam kockáztatni, összetörni az autót, megrongálni a sebességváltót, szóval csak rajtszimulációkat csináltunk és mentem pár kört, de nem sokat tudhattunk meg” – mondta a címvédő, aki csütörtökön egyébként tisztázta, hogy a hét közepén megjelent hír, miszerint “nem hisz” a Mercedes javulásában, kacsa volt, ő ilyet nem mondott.


A Red Bull-os Danyill Kvjat mögött 23 ezreddel a másodikként záró Nico Rosberg szerint azért nem volt teljesen haszontalan a nap, főleg, hogy visszakerült az autójába a Monzában kiszerelt új fejlesztésű motor:
“Szerintem Kvjat valóban gyors, az idők pedig nagyjából reprezentatívak. A motorral pedig jól indultak a dogok. Egész nap azzal mentem, és a monzai probléma ellenére most teljesen jól működött, meglátjuk, mire lesz jó ezután.”