Bár Szingapúr után a Red Bull-os Danyiil Kvjat a Japán Nagydíj pénteki, esős napja végén újabb edzéselsőséget könyvelhetett el, az orosz pilóta szerint ez most nem sokat jelent.
“Hogy őszinte legyek, a mai nap nem jelent semmit. Nem lenne rossz, ha holnap is esne, de úgy tudom, nem ilyen lesz az idő a hétvégén. Nagyon csúszós volt a pálya, és amikor újra esni kezdett akkor nagyon könnyű volt felúszni, nehéz volt az úton tartani az autót” – nyilatkozta.
Kvjat és a két Mercedes mögött, a 4. helyen záró Daniel Ricciardo szerint legfeljebb annyi derült ki, hogy a top5-ös szereplést célozhatják a továbbiakban:
F1: Semmit sem jelent a Red Bull tempója 3


“Nem sok minden történt ma, nincs sok esőgumink, és mivel sose lehet tudni, hogy esik-e még, inkább spóroltunk. Szóval csak mentünk pár kört, hogy ráérezzünk az autóra és felkészítsük a száraz körülményekre, az időmérőn és a versenyen már száraz idő lesz. Az utolsó szabadedzésen nagyon jól kell dolgoznunk, el kell találnunk a beállításokat, mert nem lesz sok időnk.”
“Ott lehetünk az első ötben, a hozhatjuk a Williams tempóját, de majd meglátjuk. De mindenképp jól beállított autóval kell kezdenünk, mert utána már nem lesz sok időnk az állítgatásra, amikor felpörögnek az események.”