Sebastian Vettel ugyan magabiztos győzelmet aratott a Szingapúri Nagydíjon, nem számít arra, hogy Japánban is ő lesz az élen. A Ferrari pilótája szerint ismét a Mercedes a favorit, függetlenül attól, hogy a csapatnak sikerült-e kiderítenie a szingapúri gyengélkedés okát.
“A szuzukai teljesen más jellegű pálya” – kezdte Vettel. “Reménykedünk a szingapúri siker ismétlésében, de realistának kell maradnunk. Bizonyos értelemben nagy meglepetés volt, hogy szenvedni láttuk a Mercedest, de nem számítok arra, hogy itt is ez lesz a helyzet.”

Button vigasztal: ő már hallott rosszabb énekest is

Button vigasztal: ő már hallott rosszabb énekest is


“Nagy meglepetés lenne, de ha adódik esély, természetesen megpróbáljuk kihasználni. Az időjárás is nagy meglepetéseket tartogathat, nehéz hétvége lesz. Arra számítunk, hogy valamivel erősebbek leszünk, mint a hasonló Silverstone-ban voltunk, de továbbra is a Mercedes a favorit.”
Vettelről még a Szingapúri Nagydíj után felbukkant egy videó, amelyen olaszul énekel a csapatrádióban, a hivatalos sajtótájékoztatón erről is megkérdezték. “Nos, nem ez volt az első alkalom, hogy énekeltem. De az igaz, hogy nem vagyok valami jó énekes, szóval most, hogy ezt már mindenki tudja, talán abba is hagyom” – tette hozzá nevetve Vettel.
Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke egyelőre nem aggódik Vettel és a Ferrari miatt. “Nem kell aggódnunk, megvan az előnyünk a Ferrarival szemben” – vélekedett Lauda. “Továbbra is azt gondolom, hogy a mi autónk a legerősebb.”
“A 49 pont megfelelő különbség, de nem dőlhetünk hátra. A bajnokság ugyanannyira nyitott, mint korábban volt, oda kell figyelnünk mindenre.”