Miután a múlt hétvégén kiderült, hogy Romain Gorsjean a 2016-ban belépő Haas-Ferrari kedvéért búcsút int a Lotusnak, azonnal megindultak a találgatások a francia lehetséges utódjáról, az olasz Gazzetta dello Sport például a Force Indiá-s Sergio Perez igazolását valószínűsítette.


A brit csapat a helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley ugyanakkor arról beszélt, hogy biztos a  Perezzel való hosszabbításban, mindössze meg akarják várni a pilóta hazai versenyét, az idén visszatérő Mexikói Nagydíjat a bejelentéssel.
Úgy tűnik, a lotusos “fenyegetés” igazi volt, mert nem vártak tovább semmire: mára kész is lett a szerződés és megérkezett a bejelentés is. A mexikói versenyző egy évre, 2016-ra hosszabbított.
“Igen, természetesen komoly opció volt a Lotus, de számomra világos volt a helyzet, ugyanis tisztában vagyok a csapatunk kilátásaival, a saját munkánkkal. Ezért maradtam örömmel. Az ember mindig meghallgatja az ajánlatokat, és ha a Renault gyári csapattal tér vissza, az vonzó lehetőség is, de én tudta, hogy számomra az a legjobb, ha maradok a Force Indiánál” – magyarázta Szuzukában a 25 éves versenyző.
F1: Eldőlt egy újabb dominó 3
Hülkenberg, Mallya, Perez – egyben marad a csapat 


“Nagyon örülök, hogy Sergio elkötelezte magát a Force India mellett. Eddig fantasztikusan dolgozott, tudjuk, hogy ha versenyképes autót adunk alá, akkor elvégzi a feladatot. A hozzáállása is nagyszerű, sosem adja fel, ennek a csapatnak pedig pont ilyen küzdőszellemre van szüksége. Elég csak megnézni az elmúlt három versenyt, hogy lássuk, csúcsformában van. Izgalmas időszak ez Sergio számára, főleg, hogy a jövő hónap végén jön a mexikói verseny, meggyőződésem, hogy az év egyik fénypontja lesz mindannyiunk számára” – mondta a csapatfőnök, Vijay Mallya.
A Force India már korábban megerősítette, hogy Nico Hülkenberg is marad náluk, méghozzá 2017-ig.