A 2015-ben addig domináló Mercedes példátlan formaromlást produkált a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, a bajnokcsapat két másodpercet romlott a legközelebbi üldözőhöz, a Ferrarihoz képest.
Szingapúrban az 5. helyről rajtoló címvédő, Lewis Hamilton műszaki hiba miatt ráadásul ki is esett, így nem csoda, hogy a most hétvégi Japán Nagydíj előtt nem csattan ki az önbizalomtól.


“Egyáltalán nem vagyok bizakodó, semmi nem ad okot a bizakodásra. Remélem, hogy egyszeri eset volt, de finoman szólva is furcsa volt a szingapúri hétvége. Az autónk nem lett lassabb. Kértem a mérnökeimet, hogy mondják meg, szerintük mi is történt, de nincs sok idő az újabb futamig” – mondta.
A Mercedes Szingapúrban keservesen küszködött a gumik működésre bírásával, de Hamilton nem hisz abban az összeesküvés-elméletben, hogy a Pirelli szándékosan rossz abroncsokat adott volna nekik azért, hogy megtörjön az uralmuk:
“Én ezt nem hiszem. Miért is hinném? Sosem hallottam még ilyenről a Forma-1-ben. Történt valaha ilyen? Én nem tudok róla, szóval nem hiszek ebben.”
A siralmas szingapúri szereplés ellenére az angol versenyző próbál nyugodt maradni.
F1: Megrendült Hamilton hite 3


“Nem idegesítem magam Szingapúrral. Mentem és tettem a dolgomat, de teljesen tisztában vagyok azzal, hogy nem nyerhetek meg minden futamot. Az eddigi sikerekért is hálát adhatunk. Úgy teljesítettem, ahogy szerettem volna, az időmérőn és a versenyen is a csapattársam előtt voltam. Az autóm elromlott, de jó ideje először fordult elő ilyesmi, és a legközelebbi üldözőmhöz (Nico Rosberg, a csapattárs) képest nem is veszítettem olyan sok pontot. Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, szóval inkább úgy nézem, hogy félig teli a pohár. Egyszerűen csak reménykedem, hogy a dolgok visszazökkennek a megszokott kerékvágásba és bírunk majd a gumikkal.”