A Forma-1-ben 2016-ra jelentős átrendeződés következik az erőforrás-piacon, hiszen a Lotus Mercedesről Renault-ra vált, a Red Bull-csapatok a Ferrari partnerei lehetnek, és az olasz gyártó szövetségeseként belép az amerikai Haas is.


A Lotus “elvesztésével” a Mercedesnél üresedés támad, amit a Ferrarinál “feleslegessé” váló Manor tölthet majd be. A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff gyakorlatilag már be is jelentette, hogy ez következik:
“Ha a Lotus tényleg a Renault-é lesz, akkor a Manor mindenképpen izgalmas lehetőség. Egy megfelelő pénzügyi hátterű, igazi versenycsapat. Emellett lehetséges, hogy a kasztni terén együttműködésre lépnek a Williamsszel, ami még egyszerűbbé teszi a dolgot, hiszen a Williams is Mercedes-partner” – idézte a német SID hírügynökség.
A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda szintén arról beszélt a hétvégén, hogy a német gyártónak szüksége lenne egy negyedik csapatra 2016-ra. 


A Manorral való társulás logikusan utat nyitna a Mercedes neveltjének, a DTM-éllovas és F1-es tesztelő Pascal Wehrleinnak is, de Wolff egyelőre nem akar ezzel a kérdéssel foglalkozni: “Bár fontos téma, Pascalnak egyelőre a DTM megnyerésére kell koncentrálnia. Majd utána meglátjuk, hogy tudunk-e helyet találni neki a Forma-1-ben.”