Hivatalos bejelentés még nem történt, de a szingapúri hétvégén nyílt titokká vált, hogy Romain Grosjean a várakozást, bizonytalanságot megunva úgy döntött, nem marad a Lotusnál, helyette elfogadja a Forma-1-be jövőre belépő, Ferrari-szövetséges amerikai csapat, a Haas ajánlatát.
F1: Kié lesz a második Renault-ülés? 2
Grosjean ütötte ki a Haasnál


Az enstone-i alakulatnál biztosan marad Pastor Maldonado, de a csapat átvételére készülő Renault-nak most találnia kell valakit Grosjean helyére. Német és svájci sajtóértesülések szerint máris van két jelölt, mindkettejük francia.
Az egyik a Renault márkanagykövete és a leendő gyári csapatnál is valamilyen szerepre készülő Alain Prost által nagyra tartott Jean-Eric Vergne, aki a Ferrari tesztelőjeként szintén pályázott a Haas egyik ülésére, de Grosjean érkezésével elúszott az esélye.
Vergne 2012-14 között három idényt húzott le a Toro Rossónál, a Red Bull Racing tesztelőjeként a Renault-val is dolgozott együtt, idén pedig a Ferrarinál tanulhatott értékes dolgokat, így sok szól mellette.
F1: Kié lesz a második Renault-ülés? 3
Ocon személyében újoncot is hozhat a Renault


A másik lehetséges Grosjean-pótló a tavalyi Forma-3-as Európa-bajnok, idén a GP3-ban vezető Esteban Ocon. A nagy tehetségnek tartott 19 éves pilóta egy darabig a Lotus tesztelőjeként is szerepelt, de az enstone-i alakulat “átadta” őt a Mercedes utánpótlásprogramjának. 
Ocon leigazolásában az segíthet, hogy a Mercedes és a Renault autóipari együttműködése az F1-be is átnyúlhat, a spanyol El Mundo Deportivo szerint ugyanis a Renault gyári csapatának felépítését azzal segítené a német gyártó, hogy hibridrendszerének egyes elemeit jövőre is meghagynák az autóban.