F1: A Pirelli megkapta, amit annyira akart 2
A Pirelli régóta hajtogatja, hogy a megfelelő felkészülés érdekében több tesztre lenne szüksége, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után a 2016-ra szánt új ultralágy keverékét szerette volna tesztelni. Kezdetben nem támogatták az elképzelést a csapatok, költségvetési és repülőjegy-foglalási okokra hivatkoztak, a Stratégiai Munkacsoport (Bernie Ecclestone és az FIA szavazatával együtt) azonban végül egyhangúlag támogatta a javaslatot.
Az Abu-Dzabi Nagydíj után kétnapos tesztet rendeznek, és megállapodás született arról is, hogy januárban újabb gumiteszt lesz. Ezt a franciaországi Paul Ricardon tartják fellocsolt pályán, az eső- és intermediate gumik tesztelésére.
Téma volt a 2017-es felkészülés is, amelyben az első abroncsok szélessége 80, a hátsóké 100 milliméterrel nő, erre a jelentős változásra hat darab, egyenként háromnapos teszttel szeretett volna felkészülni a Pirelli.
Ez első körben sok volt a csapatoknak, kompromisszumként négy kétnapos tesztet javasoltak, ez tíz tesztnapot jelentene a Pirelli által kért 18 helyett. Ebben a kérdésben még további egyeztetések lesznek.