A Mercedesnél még mindig a sötétben tapogatóznak azzal kapcsolatban, hogy mitől esett vissza a csapat teljesítménye, és ugyan egy versenyből nehéz kiindulni, a vb-címet is veszélyben érzi az alakulat.
Nico Rosberg autója már a rajt előtt meghibásodott, a német el tudott ugyan indulni, de csak negyedik lett. “Változtatni kellett a startprocedúrámon a probléma miatt” – magyarázta Rosberg. “Ez elég nagy kihívás volt, nem is volt ideális az indulás.”
“A kiállások után nagyon jól éreztem magam az autóban, de aztán a gumik erősen kopni kezdtek. Nem értem, miért történt ez.”
“Az előző néhány versenyen dominánsak voltunk, és ugyan nem hiszem, hogy egy verseny miatt minden megváltozna, a veszély valós. Nem értjük, mi történt velünk – és ez a probléma.”
Lewis Hamilton motorja a verseny felénél meghibásodott, végül kiállt a versenyből. Érdekes, hogy addig nem érzett semmi különöset. “Az előttünk lévők szuperlágyakon voltak, mi lágyakon, mégis tudtunk velünk menni” – mondta Hamilton, bár ha visszanézi a futamot, ő is látni fogja, hogy Vettel direkt fogta vissza a tempót a második etap elején.
“Igazából nagyon optimista voltam, úgy éreztem, a futamgyőzelem is benne lett volna az autóban. A motorproblémát sajnos nem tudtuk megoldani, egyszerűen teljesítményt veszítettem. Az egyetlen pozitívum, hogy gyorsabb voltam a csapattársamnál.” Hamiltonnak 41 pontos előnye maradt összetettben.
“Karakterépítő hétvége volt” – összegzett Toto Wolff csapatfőnök. “A rajt előtt Nico autójával volt problémánk, a versenyen Lewisé ment tönkre. A Ferrari ezen a hétvégén verhetetlen volt, az egyéni és a konstruktőri bajnokságban is komoly ellenfél.”