F1: Örülhetünk a Mercedes megroggyanásának? 2
A 2014-es szezon kezdete óta a Mercedes legalább egyik autójával mindig ott volt az első sorban – sőt, mindössze egyszer nem ezüst autó szerezte meg a pole-t -, a Szingapúri Nagydíj időmérőjén viszont csúnyán elhasaltak, Lewis Hamilton és Nico Rosberg csak az 5-6. helyet szerezte meg, a Ferrarik és a Red Bullok is elverték őket.
A mclarenes Jenson Button szerint ez nagyon jó hír:
“Nagyszerű ez, pontosan ez kellett a Forma-1-nek. Ez a hétvége nagyon fontos a sportág számára. Persze minden elismerés a Mercedesnek, kiemelkedő munkát végeztek eddig, de most 1,3 másodperces hátrányban vannak, ami nekik rossz, de nagyon jó a sportág számára, mert így végre verseny van. Nagyszerű dolog, remélem, hogy így is folytatódik, bár kétlem, Szuzukában szerintem már újra egy másodperc előnyük lesz.”
“Szóval élvezzük, amíg lehet, én figyelni fogom a kivetítőket, miközben a középmezőnyben autózgatok” – mondta fanyar humorral. Utána hasonló szellemben azt is hozzátette, hogy aggódik a pole-t szerző Sebastian Vettel esetleges kizárása miatt, mert “megváltoztatta a sisakfestését. Menten szólok is az FIA illetékeseinek!”
Button a 15., Fernando Alonso a 12. időt hozta a McLaren-Hondával, ami egy kicsit alulmúlta a várakozásaikat, hiszen az utcai pályától jobb eredményt reméltek. A veterán azért úgy véli, nincs minden veszve.
“Az időmérő nem úgy alakult, ahogy reméltük, de azért nem leszek nagyon ideges ma este. Tisztán erőből nincs esélyünk a pontszerzésre, de ezen a versenyen, Monacóval ellentétben, lehetséges az előzés. Balesetek is vannak, szóval okosan kell vezetni holnap, a stratégia komoly szerepet játszhat.”