A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz azt mondta, egyelőre meglesznek a Ferrari motorjaival, de a pletykák már arról szólnak, hogy az osztrák milliárdos 2018-ra átadja csapatait a Volkswagen-konszernnek.


Az osztrák ORF-nek nyilatkozva Mateschitz megerősítette, hogy 2015 végén búcsút intenek a Renault-nak, és hogy rövid távon a Ferrariban találnak partnert:
“A motorpartnerünktől az idény végén válunk el, közös megegyezéssel. Nincs értelme a közös munka folytatásának. Nem az 5-6. helyre hajtunk a bajnokságban, tehát új motorra van szükségünk. A következő 2-3 évre a Ferrari elfogadható megoldást jelentene” – mondta, hangsúlyozva, hogy az üzlet azért még nem köttetett meg.
A kérdésre, hogy véleménye szerint mennyire lehetnének versenyképesek az olaszok erőforrásával, így felelt: “Ha a gyári csapat Sebastiannal nem képes megszerezni a bajnoki címet, akkor kliensként mi sem leszünk majd képesek. De ott lehetünk a rajtrács első három sorában és aztán a dobogón.”
Mateschitz figyelmeztetett arra is, hogy amíg nem írják alá a dokumentumokat, nem válik biztossá a 2016-os motor sorsa, addig a Red Bull Forma-1-ből való teljes kiszállása is a lehetőségek között van: “Ha távozunk, az alkalmazottaink akkor sem válnak munkanélkülivé, kerítenénk nekik más feladatot.”
F1: A Volkswagen veszi meg a Red Bull-csapatokat? 3
Az Audi, a Porsche vagy a Bentley lenne az F1-be való


A pletykák, találgatások alapján úgy tűnik, hogy hosszabb távon mindenképp a kiszállásban gondolkodik Mateschitz. 
A héten újra erőre kapott a Volkswagen/Audi  beszállását illető híresztelés, Szingapúrban az általában jól értesült Eddie Jordan a BBC-n azt állította, hogy Mateschitz és a VW-vezér Martin Winterkorn már megegyezett, a német autóipari óriás 2018-ra átveszi a Red Bull-csapatokat, saját F1-es motorját teszi az autókba, az energiaital-gyártó pedig szponzorként marad majd. 
A Volkswagen szombaton nem kívánta kommentálni “a spekulációkat”.