A Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn a Frankfurti Autószalonon bejelentette, hogy a francia cég Forma-1-es motorszállítói korszaka véget ért. A 2016-ig szerződéssel rendelkező Red Bull-lal és Toro Rossóval most tárgyalnak, a folytatás azonban még nem világos: a gyári csapat indítása mellett továbbra is opció a teljes kiszállás.
“Egyértelműen kimondtuk, hogy ennek vége. Már értesítettük a Forma-1-es illetékeseket, hogy ránk ne számítsanak motorszállítóként. Vége. A meglévő szerződéseinket tiszteletben tartjuk, ez nem probléma, de a Renault motorfejlesztői és -szállítói szerepvállalása véget ér” – magyarázta. 


“A jelenlegi szerződéseket most tárgyaljuk újra, korai lenne megmondani, ennek mi lesz a végkimenetele. Ami a Renault-t illeti, vagy kiszállunk, vagy gyári csapatot indítunk, ez még nem dőlt el” – tette hozzá.
Az eddigi pletykák, megjegyzések, nyilatkozatok alapján a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Red Bull-csapatok már az idény végén búcsút intenek a Renault-nak, és a Ferrari erőforrásaira állnak át, míg a francia gyártó a Lotus megvásárlásával éleszti újjá gyári csapatát Enstone-ban.