A Mercedes az Olasz Nagydíjra az összes fejlesztési zseton felhasználásával frissített motorral érkezett – szakemberek szerint körönként 3 tizedet gyorsultak miatta -, az erőforrás azonban csak a bajnoki éllovas Lewis Hamiltont szolgálta jól, győzött, Nico Rosbergnél viszont már pénteken elromlott, a visszaszerelt régi darab pedig a futam végén hagyta cserben, kiesett.
Bár a tempóelőny a mostani hétvégén is őket teszi a favorittá, a bajnokcsapatnál azért egy kis aggodalommal készülnek a Szingapúri Nagydíjra. 


“Nem volt könnyű hétvégénk Monzában. Mindkét versenyzőnk remekül teljesített, de sajnos csak az egyikük érte el a megérdemelt eredményt. A jelenleg élvezett különleges helyzetünkben óriásiak az elvárások, legfőképpen az önmagunkkal szemben támasztott elvárások. Ez volt az első idei kiesésünk, ami bizonyítja, hogy mennyit fejlődtünk, de azt is mutatja, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff.
“Minden apróság számít, mi pedig igyekszünk mindenre figyelni, a hibákból is tanulunk, hogy Szingapúrban már mindkét autónk ott legyen újra az élen. Szingapúrban és a további futamokon nincs pardon, tökéletes munkát kell végeznünk” – tette hozzá.
A csapatnál ugyan sosem mondanák ezt ki, de valójában nem jött rosszul Rosberg monzai nullázása, hiszen a konstruktőri bajnokságban már senki sem fenyegeti őket, azok a pontok nem sokat számítanak, az egyéniben viszont nagyjából tiszta helyzetet teremtett a Hamilton és a német között 54 pontra nőtt különbség.