Míg Lewis Hamilton senkitől és semmitől sem zavartatva győzött az Olasz Nagydíjon – és utána a kizárást is megúszta -, csapattársa és legközelebbi bajnoki riválisa, Nico Rosberg motorhiba miatt kiesett Monzában, hátránya 54 pontra nőtt a bajnokságban.


A hétvégén a Mercedes németje a Szingapúri Nagydíjon próbál majd visszakapaszkodni, azt mondja, még nem adta fel a küzdelmet.
“Monza nyilvánvalóan nem a terveim szerint alakult, elkeserítő volt, hogy a vége előtt nem sokkal úszott el a jó eredmény, de a maradék hét versenynek nagy harci kedvvel futok neki, nincs vesztenivalóm. Mindent beleadok, nem adom fel a küzdelmet, az biztos!” – magyarázta a Mercedes beharangozójában.
“A szingapúri az egyik kedvenc futamom, kiváló helyszín az újrakezdéshez. Fizikailag és szellemileg is megterhelő, de szeretem a kihívást. Tavaly csak pár ezreddel maradtam le a pole-ról, és minden jól ment, amíg a kormány meghibásodása miatt ki nem estem. Tudom, hogy megvan a tempóm a győzelemhez, szóval csak azt remélem, hogy problémamentes hétvégém lesz, és szabadjára engedhetem az ezüst fenevadat” – tette hozzá.
A pillanatnyilag megállíthatatlannak tűnő címvédő, Hamilton természetesen a délkelet-ázsiai városállamba is győzni megy, 2009 és 2014 után a harmadik ottani sikert szeretné behúzni.
Rosberg: Nincs vesztenivalóm! 3


“Ez a futam mindig az év egyik fénypontja. Nagyszerű város, amelyik még nagyszerűbben fest kivilágítva, a reflektorok alatt pedig ott a trükkös utcai pálya, az ilyenek a kedvenceim. Két teljes órán keresztül kell 100 százalékosan koncentrálni, ami az őrületes páratartalom miatt még annál is nehezebb, mint ahogy hangzik. Elég egy apró hiba, máris a falban végzed, szóval kulcsfontosságú a teljes összpontosítás.”
“Már kétszer győztem Szingapúrban, mindkét alkalommal a pole-ból rajtolva, ami mutatja, hogy mennyire fontos az időmérő is. Nem lesz könnyű triplázni, sőt, de lendületben vagyok, szóval ez lesz a cél.”