A belgiumi defektek kapcsán a múlt hétvégén, az Olasz Nagydíjon a gumiszállító Pirelli motorsportfőnöke és elnöke összeült több versenyzővel, csapatfőnökökkel és Bernie Ecclestone-nal, hogy átbeszéljék a történteket, és azt, hogy mi lehet a következő lépés.
A találkozó hasznosnak bizonyult, ezért a Pirelli ezután rendszeressé szeretné tenni az ilyesmit, mondta el a motorsportfőnök Paul Hembery:
F1: Rendszeres gumikupaktanácsok jönnek 2


“Jobb kommunikációra van szükség, ezért megegyeztünk, hogy rendszeresen összeülünk a versenyzőkkel, a csapatokkal és a szervezővel (Bernie Ecclestone – a szerk.), hogy megvitassuk, hogyan vihetjük előbbre a Forma-1-et. Nagyon fontos, hogy mindannyian egyet akarjunk, és hogy mindenki lehetőséget kapjon arra, hogy hozza a saját dolgát. Ha komoly nézetkülönbség akad, akkor megint össze kell hozni mindenkit, és újra végig kell menni azon, ki mit szeretne, hogy világos legyen a helyzet.”
“A mi hibánk, hogy nem kommunikáltunk eleget a versenyzőkkel, azonban a versenyzők oldaláról komoly szándék van erre, az világos.”
F1: Rendszeres gumikupaktanácsok jönnek 3


A 2017-re tervezett nagy szabályváltozások – szélesebb autók, nagyobb leszorítóerő, szélesebb gumik – kapcsán is folyamatos párbeszédet szeretne Hembery.
“Annak nincs értelme, hogy néhány versenyző ezt szeretné, a sportág fejesei amazt, a közönség pedig megint valami mást. Nyílt párbeszédre van szükség, hogy kialakuljon, mi is történjen 2017-ben. Még ha nem is ért mindenki egyet a célokban, akkor is el kell jutni legalább odáig, hogy világos legyen, mi is a jövő.”