Lewis Hamilton és Nico Rosberg is új motort kapott az Olasz Nagydíjra, a Mercedes ráadásul nagy fejlesztést hajtott végre, mint a hét zsetonját “elköltötte” az új specifikációra. Rosberg autójában a harmadik szabadedzés után észlelt a Mercedes egy furcsa meghibásodást, így visszatették a Spában is használt motort, amely az élettartama végén jár.
Ez természetesen nagy hátrányt jelentett Rosberg számára, aki a régi motorral csak negyedik lett, három tizeddel elmaradva csapattársától. “Ebben a motorban már hat versenyhétvége van” – mondta Rosberg, nem is titkolva csalódottságát.
“Monza az igazi, abszolút motorpálya, úgyhogy ez nagy büntetés. Mindössze hét század hiányzott a második helyhez, egy frissebb motorral ez simán benne lett volna, de Lewis is csak három tizedre volt.”
“Jó volt a köröm, elégedett lehetek vele. De a holnapi nap nehéz lesz, mert a motor marad.”
Toto Wolff csapatfőnök tanácstalan a meghibásodással kapcsolatban. “Még nem tudjuk pontosan, mi történt” – fogalmazott Wolff. “A különbség a két specifikáció között nem óriási, a nagy hátrány az, hogy Nico motorja nagyon öreg – a legöregebb az egész mezőnyben. Nem a negyedik helyről álmodtunk, de el kell fogadnunk.”