Monzában a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone megbeszélést hívott össze, amelyen a gumiszállító Pirelli elnöke, Marco Tronchetti Provera és motorsportfőnöke, Paul Hembery, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull főnökei, valamint a gumigyártót leghangosabban kritizáló Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel és Fernando Alonso vettek részt.
Az angol üzletember a Spában történt defektek miatt kirobbant szócsaták, panaszok, egymásra mutogatás után igyekszik rendet tenni.
“Ha a pilótáknak gondja van, akkor azokkal kellene rendezniük, akik a problémáért felelősek. Ha valami incidens van, azt meg kell beszélni. Ha veszek valamit, de nem működik, akkor annál panaszkodok, akitől vettem és nem kifelé beszélek” – mondta, utalva arra, hogy nem tetszettek neki a versenyzők nyilatkozatai.
Bár a Pirelli mellett az F1-be visszatérni kívánó Michelin is pályázik a sportág 2017-19 közötti szállítói szerepére, a monzai megbeszélés után Ecclestone újabb jelét adta, hogy ő az olaszokat szeretné látni a Forma-1-ben:
“Nem akarjuk elengedni őket, jó munkát végeznek. Jó régen megmondtam nekik, hogy nem akarok teljes futamot kibíró gumikat, ők pedig mindent megtesznek, hogy megfeleljenek ennek.”