Monzában péntek délután lezajlott az Olasz Nagydíj második szabadedzése is, amely az első hat helyen gyakorlatilag ugyanazt az eredményt hozta, mint a délelőtt.


A címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, igaz, csapattársa, Nico Rosberg majdnem négy tized helyett ezúttal csak két századdal maradt el tőle. Mögöttük újra Sebastian Vettel következett, megfelezve az első edzésen látott, 1,6 másodperces hátrányát.
A Force Indiánál helyet cserélt Sergio Perez és Nico Hülkenberg, de ugyanúgy a 4-5. pozíciót hozták, Kimi Räikkönen pedig a 6. lett a másik Ferrarival.
A top10-be a két Lotus és a két Williams fért még be.
F1: A Mercedes megfoghatatlan Monzában 3


A Red Bullnak és a McLarennek is keserves volt a délután, Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat is műszaki problémákkal küszködött, ahogy Jenson Buttonnál is gondok voltak. Mivel az angol veteránnak délelőtt is elromlott az autója, szinte nem is vezetett az első edzésnapon.
Az edzés egyetlen igazán látványos incidense a Toro Rossó-s Max Verstappen nevéhez fűződött: a holland az Ascari sikán féktávján érintette a rázókövet, kipördült, de komoly lélekjelenlétről tanúságot téve megfogta az autót, és ki tudott menni a kavicságyból.
F1: A Mercedes megfoghatatlan Monzában 4